Άσκηση έξω με αλλεργικό πυρετό;

By | May 16, 2023

Την άνοιξη, οι αλλεργικοί πάσχουν από αλλεργικό πυρετό, ο οποίος εκδηλώνεται με κρίσεις φτερνίσματος, υγρά μάτια, κούραση ή φαγούρα στον ουρανίσκο. Αυτή είναι μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που ενεργοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με τη γύρη. Οι αβλαβείς ξένες ουσίες ταξινομούνται από το αμυντικό σύστημα του οργανισμού ως κίνδυνος για την υγεία.

Οι αθλητές αναρωτιούνται εάν είναι υγιές να ασκούνται έξω κατά τη διάρκεια της περιόδου του αλλεργικού πυρετού ή εάν η σωματική δραστηριότητα επιδεινώνει τα συμπτώματα. «Αν ακολουθήσετε μερικούς βασικούς κανόνες, είναι πολύ σημαντικό τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα να είναι σωματικά δραστήρια», λέει η Γερμανική Εταιρεία Αθλητιατρικής και Πρόληψης (DGSP). Πάνω από όλα Αθλήματα αντοχής όπως τζόκινγκ, ποδηλασία ή κολύμπι εκπαιδεύει τους αναπνευστικούς μύες, ενισχύει ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα – από το οποίο επωφελούνται ιδιαίτερα οι πάσχοντες από αλλεργίες. Ωστόσο, τα άτομα που πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα δεν πρέπει να ασκούνται υπερβολικά και να ακούν το σώμα τους, διαφορετικά οι αλλεργικές αντιδράσεις λόγω της καταπόνησης μπορεί να επιδεινωθούν. Υπάρχουν επίσης άλλες χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να λάβουν υπόψη όσοι πάσχουν από αλλεργία που δεν θέλουν να χάσουν την προπόνησή τους σε εξωτερικούς χώρους κατά την περίοδο του αλλεργικού πυρετού.

Άσκηση έξω με αλλεργικό πυρετό: σημαντικές συμβουλές

  • Πριν από την προπόνησή σας, ελέγξτε το τρέχουσα πρόβλεψη γύρηςμι. Ο αριθμός της γύρης ποικίλλει ανάλογα με την ώρα και το περιβάλλον. Στην πόλη είναι πιο δυνατό το βράδυ, στην εξοχή το πρωί. Μετά από ένα ελαφρύ ντους βροχής, ο αέρας καθαρίζεται επίσης από τη γύρη. Ωστόσο, εάν το φορτίο γύρης είναι υψηλό, θα πρέπει να μετακινήσετε την προπόνησή σας σε εσωτερικό χώρο για να είστε στην ασφαλή πλευρά.
  • Εάν έχετε αλλεργικό πυρετό αντιισταμινικά κεράστε, πάρτε τα εκ των προτέρων. Κατά κανόνα, τα αντιισταμινικά είναι πολύ καλά ανεκτά, αλλά ως παρενέργεια έχουν μια κουραστική επίδραση. Επομένως, οι φαρμακοποιοί συνιστούν τη λήψη των αντιισταμινικών στη διάλεξη το βράδυ.
  • Ζεσταθείτε καλά πριν την πραγματική προπόνηση. Αυτό αποτρέπει τη στένωση των αεραγωγών σας κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  • Μην το παρακάνετε και συνεχίστε το δρόμο σας προπόνηση πιο αργά. Η γύρη ασκεί επιπλέον πίεση στους πνεύμονές σας. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να στερηθείτε οξυγόνο και να υπεραεριστείτε ή να λιποθυμήσετε.
  • Εάν παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε χειρότερα όταν ασκείστε, έχετε δύσπνοια ή άλλα συμπτώματα, σταματήστε αμέσως την άσκηση. Εάν είναι απαραίτητο, πάρτε οποιοδήποτε συνταγογραφούμενο φάρμακο ή συμβουλευτείτε γιατρό.
  • Ένα ιδιαίτερο αθλητικά γυαλιά ηλίου μπορεί να είναι χρήσιμο για την προστασία των ματιών σας και ιδιαίτερα του επιπεφυκότα σας από τη γύρη.
  • Μετά την άσκηση, πρέπει οπωσδήποτε κάνω ντους – όχι μόνο για λόγους υγιεινής, αλλά και για να ξεπλύνετε τη γύρη από το δέρμα και τα μαλλιά σας.
  • κρατήστε το δικό σας φορεμένα αθλητικά όχι στην κρεβατοκάμαρά σου. Εάν έχετε πλύνει πρόσφατα τα ρούχα σας, μην τα κρεμάτε έξω για να στεγνώσουν λόγω της γύρης.

Βίντεο: 10 συμβουλές για τον αλλεργικό πυρετό – πώς να αποφύγετε τις αλλεργικές αντιδράσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *